Παπαρουνόσπορος

Μικρό, τραγανό, όμορφο και με  γεύση καρυδιού, οι σπόροι παπαρούνας που συλλέγονται από ξεραμένους λοβούς του φυτού παπαρούνας, είναι εντελώς απαλλαγμένοι από τις σκοτεινές παρενέργειες άλλων φυτών παπαρούνας  όπως οπιούχας παπαρούνας.

Διατίθεται στις παρακάτω συσκευασίες

Παπαρουνόσπορος - Συσκευασίες
Κατεβάστε τη φόρμα παραγγελίας
Διαθέσιμες Συσκευασίες
ΣυσκευασίαΓραμμάρια
Γυάλινο 45
Επαγγ. Πλαστικό 400
Συστατικά / Χαρακτηριστικά

Τραγανή καρυδένια γεύση. Όπως και το σουσάμι, οι σπόροι παπαρούνας χρησιμοποιούνται σε διάφορα γερμανικά ψωμιά και γλυκά. Προσθέστε το σε μάφιν λεμονιού, κουλουράκια και γλυκά ψωμάκια. Αλείψτε την επιφάνεια των μπέγκελς ή κράκερς με ασπράδι αυγού και πασπαλίστε με παπαρουνόσπορο.

Περισσότερες πληροφορίες για τον παπαρουνόσπορο

Το φυτό παπαρούνας είναι ένα διετές βότανο της Ανατολικής Μεσογείου και της Ασίας. Είναι αγαπημένο μπαχαρικό, παρ’ όλο που φαίνεται να έχει σχεδιαστεί ειδικά για να κολλήσει στα δόντια μας. Ολόκληροι σπόροι παπαρούνας χρησιμοποιούνται ευρέως ως καρύκευμα και για διακόσμηση σε πολλά αρτοποιήματα. Οι σπόροι είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β όπως η θειαμίνη, παντοθενικό οξύ, πυριδοξίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, και φολικό οξύ. Πολλές από αυτές τις βιταμίνες λειτουργούν ως συν-παράγοντες στο μεταβολισμό του υποστρώματος ειδικά λίπους και υδατανθράκων. Ο παπαρουνόσπορος διαθέτει ικανά επίπεδα μετάλλων όπως σίδηρος,  χαλκός, ασβέστιο, κάλιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο και μαγνήσιο.

Συνταγές που χρησιμοποιούν παπαρουνόσπορο

Πίσω