Σκόρδο

Το σκόρδο χρησιμοποιείται ευρέως σε όλο τον κόσμο για την πικάντικη γεύση του ως καρύκευμα. Η γεύση ποικίλει σε ένταση και  άρωμα αναλόγως του τρόπου μαγειρέματος. Συχνά συνδυάζεται με κρεμμύδι, ντομάτα, ή πιπερόριζα.

Διατίθεται στις παρακάτω συσκευασίες

Σκόρδο - Συσκευασίες
Κατεβάστε τη φόρμα παραγγελίας
Διαθέσιμες Συσκευασίες
ΣυσκευασίαΤριμμένοΧονδρό
Γυάλινο 50 γρ 25 γρ
Πλαστικό 60 γρ -
Επαγγ. Φάκελο 500 γρ 500 γρ
Επαγγ. Πλαστικό 530 γρ -
Συστατικά / Χαρακτηριστικά

Με γεύση αλμυρή και γλυκιά χρησιμοποιείται σε μείγματα μπαχαρικών, το κρέας, τα λαχανικά αλλά τις σαλάτες, ντιπ γιαουρτιού, τζατζίκι βεβαίως και σάλτσες λευκές. Τίποτα δεν σας εμποδίζει να το χρησιμοποιείτε οπουδήποτε θα χρησιμοποιούσατε και το φρέσκο σκόρδο, δίνοντάς σας μια λύση εύκολου και γρήγορου υλικού.

Περισσότερες πληροφορίες για το σκόρδο

Με μια ιστορία χρήσης πάνω από 7.000 χρόνια, το σκόρδο είναι εγγενές στην Κεντρική Ασία και χρησιμοποιείται ευρέως στην περιοχή της Μεσογείου. ‘Ήταν γνωστό στους αρχαίους Αιγυπτίους, και έχει χρησιμοποιηθεί τόσο για μαγειρική όσο και για ιατρικούς σκοπούς.

Αν και στη μορφή αυτή δεν είναι ένα άμεσο υποκατάστατο του φρέσκου σκόρδου, μερικές πρέζες αυτής της φίνας σε υφή πούδρας μπορεί ακόμα να ανεβάσει τη κλίμακα γεύσης σε ένα πιάτο.

Το σκόρδο σε σκόνη είναι κατασκευασμένο από σκελίδες σκόρδου που έχουν υποστεί αφυδάτωση και έχει τριφτεί σε μικροσκοπικά κομμάτια. Η γεύση του είναι σκόρδου, αλλά πολύ διαφορετική από ό,τι το φρέσκο ψιλοκομμένο σκόρδο. Τείνει προς το γλυκιά και πολύ λιγότερο δυναμική γεύση από ό,τι το φρέσκο σκόρδο, αλλά και χωρίς τις λεπτές αποχρώσεις που χαρίζει το καραμελωμένο ψητό ή σωτέ σκόρδο.

Συνταγές που χρησιμοποιούν σκόρδο

Πίσω