Σουμάκ

To σουμάκ είναι μια θαυμάσια επιλογή στο ράφι με τα μπαχαρικά σας. Με γεύση υπόξινη, ενδείκνυται για μείγματα μπαχαρικών, κρέατα και σαλάτες.

Διατίθεται στις παρακάτω συσκευασίες

Σουμάκ - Συσκευασίες
Κατεβάστε τη φόρμα παραγγελίας
Διαθέσιμες Συσκευασίες
ΣυσκευασίαΓραμμάρια
Γυάλινο 40 γρ
Επαγγ. Φάκελο 400 γρ
Συστατικά / Χαρακτηριστικά

Ταιριάζει καλά με λαχανικά, ψητό αρνί, κοτόπουλο και ψάρι. Χρησιμοποιείται ως επιστέγασμα στη σαλάτα fattoush, και κάνει ένα ωραίο γαρνίρισμα σε ντιπ, όπως το χούμους.

Περισσότερες πληροφορίες για το σουμάκ

Το ανατολίτικο αυτό μπαχαρικό με το βαθύ κόκκινο χρώμα δίνει ευχάριστη γεύση σε όλα τα είδη των κρεάτων και στο κεμπάπ. ∆οκιμάστε το σε μαρινάδες, dressings, σούπες, στιφάδο, στο ρύζι, όπως επίσης και σε θαλασσινά, λαχανικά και πράσινες σαλάτες. 

Ο θάμνος σουμάκ, εμφανίζεται στη Μέση Ανατολή, παράγει βαθύ κόκκινους καρπούς που τους αποξηραίνουμε και τους τρίβουμε. Εδώ και πολύ καιρό χρησιμοποιείται στην Ευρωπαϊκή κουζίνα για να προσθέσει ένταση  σε πολλά πιάτα. Το τριμμένο σουμάκ είναι ένα ευέλικτο μπαχαρικό με πικάντικη γεύση λεμονιού, αν και η γεύση του είναι πιο ισορροπημένη και λιγότερο στυφή από το χυμό λεμονιού. Το έντονο χρώμα του επίσης προσθέτει κάτι στην εμφάνιση του πιάτου σας.

Απαραίτητο καρύκευμα στη Μέση Ανατολή και τη μεσογειακή κουζίνα το σουμάκ μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, από το να το τρίψετε πριν το ψήσιμο στην επιφάνεια του κρέατος, μαρινάδες, και το σάλτσες. Αλλά το καλύτερο είναι η χρήση του πριν από το σερβίρισμα μια πρέζα να χαρίσει λεμονάτη γεύση και χρώμα στο πιάτο.

Κρατήστε το σουμάκ σας σε ένα αεροστεγές δοχείο, μακριά από τη θερμότητα και το φως.

Συνταγές που χρησιμοποιούν σουμάκ

Πίσω