• 10 λεπτά προετοιμασία & 20-30 λεπτά μαγείρεμα

    Χρόνος Εκτέλεσης

  • εύκολη συνταγή

    Βαθμός Δυσκολίας

  • για μια φιάλη κρασί 750 ml

    Μερίδα/ες

Η πρώτη καταγραφή ζεστού αρωματισμένου κρασιού χρονολογείται την εποχή των Ρωμαίων, τον 2ο αιώνα. Με την εξάπλωση της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, το κρασί και η συνταγή έγιναν γνωστά μέχρι τη Γερμανία, την Αυστρία και τη Σκωτία. Το γκλουβάιν (Glühwein) σερβίρεται παραδοσιακά τα Χριστούγεννα. Οι παραλλαγές στην παρασκευή του είναι πολλές αλλά όλες συμφωνούν στη χρήση πληθώρας μπαχαρικών. Είναι ένα πολύ νόστιμο ποτό κατάλληλο για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Συστατικά

Αρωματική, Κατάλληλη για χορτοφάγους, vegan, χωρίς γλουτένη

  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί (Merlot ή Cabernet Sauvignon)
  • Φλούδα από ένα λεμόνι
  • Φλούδα από ένα πορτοκάλι
  • 1 πορτοκάλι σε φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 10 γαρύφαλλα Ήλιος
  • 3 ξυλάκια κανέλλας Ήλιος
  • 1 σπόρος κάρδαμο Ήλιος, ανοιγμένος στη μέση
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο Ήλιος

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα το κρασί μαζί με όλα τα υλικά πλην του μελιού. Το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Όταν αρχίσει να ζεσταίνεται, δηλαδή όταν αρχίσουμε να βλέπουμε τους πρώτους ατμούς στην επιφάνεια του κρασιού, προσθέτουμε και το μέλι και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά για να διαλυθεί. Χαμηλώνουμε σε πολύ σιγανή θερμοκρασία και αφήνουμε το κρασί στη φωτιά για 20-25 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να απορροφήσει όλα τα αρώματα για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε και σερβίρουμε σε ποτήρια ή κούπες.

Tips & πληροφορίες για τη συνταγή

Όταν σερβίρουμε στα ποτήρια, μπορούμε να προσθέσουμε για ντεκόρ αλλά και έξτρα γεύση και αρώματα,φέτες πορτοκαλιού, γαρύφαλα, ξύλο κανέλλας ή ακόμη και  αστεροειδή γλυκάνισο.

Σχετικά προϊόντα

Προσθέστε σχόλιο

Ποιο είναι το αθροισμα των 8 και 5?

Πίσω