Ιαπωνέζικο Cheesecake

  • 30 λεπτά προετοιμασίας και 60-70 λεπτά μαγείρεμα

    Χρόνος Εκτέλεσης

  • μέτρια συνταγή

    Βαθμός Δυσκολίας

  • στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20-22 εκ.

    Μερίδα/ες

Το ιαπωνέζικο Cheesecake είναι μια πολύ πιο αφράτη και ανάλαφρη εκδοχή του κλασικού cheesecake. Είναι κάτι μεταξύ κέικ και cheesecake. Το γλυκό αυτό είναι τόσο αέρινο χάρη στη μαρέγκα που χρησιμοποιείται στη συνταγή. Βασικό σημείο της συνταγής είναι ότι ψήνεται σε μπεν μαρί. Δύο σημεία πρέπει να προσέξετε σε αυτή τη συνταγή: το πολύ καλό χτύπημα στα ασπράδια των αυγών και το σωστό ψήσιμο. Εάν χρησιμοποιήσετε φόρμα διαμέτρου 20 εκ. στρώστε λαδόκολλα στο ταψί με τρόπο που να καλύπτει και τα τοιχώματα και να τα ξεπερνάει κατά 5 εκ. γιατί φουσκώνει. Αν χρησιμοποιήσετε 22 εκ. δεν χρειάζεται.

Συστατικά

Αρωματική

  • 250γρ. κρέμα τυρί σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 ml γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 6 κρόκους αυγού
  • 60 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 6 ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 κ.γλ. κρεμόριο Ήλιος
  • 140 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160C. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό να βράσει. Από πάνω από την κατσαρόλα ακουμπάμε ένα μπωλ μεγαλύτερης διαμέτρου το οποίο δεν θα ακουμπάει καθόλου στο νερό (μπεν μαρί). Μέσα στο μπωλ βάζουμε την κρέμα τυριού, το βούτυρο και το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η κρέμα τυρί και το βούτυρο και το μείγμα να είναι τελείως λείο. Βγάζουμε το μπωλ από το μπεν μαρί και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε πολύ καλά τους κρόκους, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το χυμό λεμονιού μέχρι να έχουμε ένα μείγμα λείο. Βάζουμε το μείγμα των κρόκων στο μείγμα της κρέμας τυριού και τα ενσωματώνουμε ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα λείο.
  3. Στο μπωλ του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια και το κρεμόριο και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι τα ασπράδια να αρχίσουν να φουσκώνουν. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
  4. Βάζουμε το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα κρόκων-κρέμας τυριού και διπλώνουμε προσεκτικά με μια μαρίζ ώστε να ενσωματωθεί η μαρέγκα στο μείγμα. Κάνουμε απαλές και προσεκτικές κινήσεις για να μη χάσει τον όγκο της η μαρέγκα. Προσθέτουμε άλλο 1/3 μαρέγκας στο μείγμα και ενσωματώνουμε με τον ίδιο τρόπο. Τέλος προσθέτουμε αυτό το μείγμα στη μαρέγκα που έχει μείνει και ανακατεύουμε απαλά.
  5. Βουτυρώνουμε ελαφρά το ταψί (και βάζουμε λαδόκολλα και στον πάτο και στα τοιχώματα αν έχουμε 20 εκ. ταψί). Αδειάζουμε εκεί όλο το μείγμα. Βάζουμε το ταψί με το γλυκό σε ένα παραλληλόγραμμα ταψί. Βάζουμε στο παραλληλόγραμμα ταψί καυτό νερό μέχρι τη μέση περίπου του ταψιού με το γλυκό. Το γλυκό θα ψηθεί σε μπεν μαρί.
  6. Ψήνουμε για 1 ώρα-1:10’. Στη μια ώρα ελέγχουμε το κέικ να δούμε μήπως είναι έτοιμο. Βάζουμε στο κέντρο ένα μαχαίρι. Αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο. Αν όχι, τότε το αφήνουμε για άλλα λίγα λεπτά.
  7. Βγάζουμε από το φούρνο και από το μπεν μαρί, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και το αναποδογυρίζουμε με προσοχή σε πιατέλα. Περιμένουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.

Σχετικά προϊόντα

Προσθέστε σχόλιο

Υπολογίστε το 2 συν 7.

Πίσω