Μαρμελάδα Φράουλα

  • 1 ώρα προετοιμασίας και 30-45 λεπτά μαγείρεμα

    Χρόνος Εκτέλεσης

  • μέτρια συνταγή

    Βαθμός Δυσκολίας

  • 1 λτ μαρμελάδας (4 βαζάκια των 250ml)

    Μερίδα/ες

Για να μπορέσει να διατηρηθεί η οποιαδήποτε μαρμελάδα για πολύ καιρό, θα πρέπει να τη βάλουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Για να αποστειρώσουμε τα βάζα, πρώτα πλένουμε και ξεπλένουμε με ζεστό νερό τα βάζα μαζί με τα καπάκια τους. Στρώνουμε μια πετσέτα καθαρή πάνω σε ένα ταψί ή μια λαμαρίνα και πάνω στην πετσέτα τοποθετούμε ανάποδα και τα βάζα και τα καπάκια. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 100C για 15 λεπτά. Καλό είναι και τα βάζα και η μαρμελάδα να είναι ζεστά. Επομένως, τα βάζα τα αποστειρώνετε περίπου στα μισά μαγειρέματος της μαρμελάδας.

Συστατικά

Αρωματική, Κατάλληλη για χορτοφάγους, Χωρίς γλουτένη, για Vegans

  • 1 κιλό ώριμες φράουλες
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. μέντα Ήλιος
  • 1/2 κ.γλ. ξυνό Ήλιος

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπωλ βάζουμε τις φράουλες και τη ζάχαρη. Τις σπάμε με το χέρι μας σε πολύ μικρά κομματάκια κάποιες, και πολτοποιώντας κάποιες άλλες. Αφήνουμε στην άκρη για περίπου 1 ώρα για να βγάλουν οι φράουλες τα ζουμιά τους.
  2. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη μέντα. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 30-40’, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι η μαρμελάδα μας να δέσει και να είναι έτοιμη. Για να ελέγξουμε αν είναι έτοιμη, κάνουμε το εξής: βάζουμε ένα κουταλάκι γλυκού σε ένα πιατάκι που προηγουμένως το είχαμε βάλει για λίγο στην κατάψυξη. Περιμένουμε για 15-20 δευτερόλεπτα. Με ένα κουταλάκι τραβάμε μια γραμμή στη μέση της μαρμελάδας. Αν η μαρμελάδα ενωθεί γρήγορα, θέλει και άλλο μαγείρεμα. Αν όχι, τότε είναι έτοιμη. Προσθέτουμε και το ξυνό και μαγειρεύουμε για άλλα 2’. Αδειάζουμε στα αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε καλά και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν.

Σχετικά προϊόντα

Προσθέστε σχόλιο

Ποιο είναι το αθροισμα των 8 και 5?

Πίσω