Μπισκοτάκια Gingerbread

  • 30 λεπτά προετοιμασίας και 30 λεπτά μαγείρεμα

    Χρόνος Εκτέλεσης

  • εύκολη συνταγή

    Βαθμός Δυσκολίας

  • 30-40 μπισκότα

    Μερίδα/ες

Τα μπισκότα gingerbread είναι από τα πιο διάσημα και αγαπημένα γλυκά των Χριστουγέννων. Συνήθως έχουν τη μορφή ενός μικρού ανθρώπου, αλλά μπορούν να είναι και αστεράκια, χριστουγεννιάτικες κάλτσες και άλλα χριστουγεννιάτικα σχήματα! Πολλοί τα χρησιμοποιούν και ως φαγώσιμα διακοσμητικά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο τους, ενώ αποτελούν ένα πολύ ωραίο κέρασμα για τους καλεσμένους σας. Τα πρώτα μπισκότα gingerbread με σχήμα ανθρώπου καταγράφονται ήδη από την εποχή της Ελισάβετ Α’ της Αγγλίας, η οποία τα προσέφερε μόνο σε σημαντικούς καλεσμένους της. Σε αυτή τη συνταγή μπορούν να βοηθήσουν και παιδιά, ειδικά στη διαδικασία της διακόσμησής τους!

Συστατικά

Αρωματική, Κατάλληλη για χορτοφάγους

  • 450 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γλ. σόδα Ήλιος
  • 1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο Ήλιος
  • 2 κ.γλ. κανέλλα Ήλιος
  • 3-4 κ.γλ. πιπερόριζα (τζίντζερ) Ήλιος
  • 110 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 8 κ.σ. θυμαρίσιο μέλι
  • 1 αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου.

Για το γλάσο

  • 2 ασπράδια αυγών
  • 450 γρ. άχνη ζάχαρη, κοκκινισμένη
  • 2 κ.γλ. χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Σε μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, το μοσχοκάρυδο, την κανέλλα και την πιπερόριζα. Σε μίξερ χτυπάμε πολύ καλά τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε το αυγό και περιμένουμε να ενσωματωθεί. Έπειτα προσθέτουμε το μέλι και το αφήνουμε να ενσωματωθεί. Στο τέλος, προσθέτουμε και το μείγμα με το αλεύρι και το αφήνουμε μέχρι απλά να ενσωματωθεί. Πλάθουμε με τα χέρια μας τη ζύμη για να την κάνουμε μπάλα και την τυλίγουμε σε μια μεμβράνη. Βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C και στρώνουμε με λαδόκολλα δύο μεγάλα ταψιά.

     

  2. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο. Τη βάζουμε ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες για να μην μας κολλάει και ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλο πάχους περίπου 0,5 εκατοστού. Κόβουμε τη ζύμη σε σχήματα με τη βοήθεια κουπάτ. Τα αραδιάζουμε στο ταψί αφήνοντας μικρό κενό μεταξύ τους. Συνεχίζουμε τη διαδικασία ανοίγματος της ζύμης μέχρι να τελειώσει όλη. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά. Όταν ετοιμαστούν, τα βάζουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν. Σε αυτό το σημείο, αν θέλουμε να τα κρεμάσουμε στο δέντρο, ανοίγουμε μια μικρή τρύπα στο κάθε μπισκότο.

     

  3. Για το γλάσο: Σε μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Πριν αρχίσει να σφίγγει προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, και, συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε σταδιακή και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να έχουμε μια σφιχτή, λεία μαρέγκα (ίσως να χρειαστεί λιγότερη ή περισσότερη άχνη). Βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής ή κορνέ και διακοσμούμε τα μπισκοτάκια μας. Μπορούμε για διακόσμηση να χρησιμοποιήσουμε και χρωματιστές καραμέλες, μπισκότα, κομμάτια σοκολάτας και ό,τι άλλο επιθυμούμε!

Σχετικά προϊόντα

Προσθέστε σχόλιο

Προσθέστε 6 με 3.

Πίσω