Σουφλέ σοκολάτας χωρίς γλουτένη

  • 30 λεπτά προετοιμασίας και 25-30 λεπτά ψήσιμο

    Χρόνος Εκτέλεσης

  • μέτρια συνταγή

    Βαθμός Δυσκολίας

  • 4-5

    Μερίδα/ες

Φορτωμένο πρωτεΐνη και χωρίς γλουτένη, αυτό το αφράτο σουφλέ θα το αγαπήσετε. Συνοδεύστε το με παγωτό βανίλια ή κρέμα σαντιγύ.

Συστατικά

Αρωματική, Χωρίς γλουτένη

  • 220 κουβερτούρα
  • 6 αυγά
  • 1/8 κ.γλ αλάτι
  • 1/2 κ. γλ Κρεμόριο ΗΛΙΟΣ
  • 130 γρ (3/4 φλυτζανιού) ζάχαρης λευκής
  • 2 βανίλιες ΗΛΙΟΣ
  • σαντιγύ ή παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα
  • επιπλέον ζάχαρη και βούτυρο για το βουτύρωμα του σκεύους
  • σκεύος 19Χ8 εκ πυρίμαχο για σουφλέ

Εκτέλεση

  1. Βουτυρώνουμε την εσωτερική επιφάνεια του σκεύους καλά (πάτο και πλαϊνά τοιχώματα) και πασπαλίζουμε τη βουτυρωμένη επιφάνεια με όση ζάχαρη χρειαστεί. Τινάζουμε τα υπόλοιπα.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190 βαθμούς Κελσίου.
    Ζεσταίνετε τη κουβερτούρα σας σε μπεν μαρί έως ότου λιώσει, ανακατεύοντας συχνά. Όταν ρευστοποιηθεί, την κατεβάζουμε απο τη φωτιά.
  3. Ξεχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Στο μπολ με τα ασπράδια προσθέτετε το αλάτι και το Κρεμόριο ΗΛΙΟΣ και τα χτυπάτε με το ηλεκτρικό αναδευτήρι σε μέτρια ταχύτητα έως ότου έχετε μια μαλακιά μαρέγκα (ίσα που να στέκεται).
  4. Προσθέτετε 40 γρ. ζάχαρης (το 1/4 του φλυτζανιού) και συνεχίζετε το χτύπημα έως ότου η μαρέγκα στέκεται σφιχτή και γυαλιστερή.
  5. Σε άλλο μπολ, χτυπάτε τους κρόκους αρκετά ώστε να ασπρίσει λίγο το χρώμα τους και να είναι ομοιογενής πυκνή μάζα. ρίχνετε την υπόλοιπη ζάχαρη 1/2 φλυτζάνι και τις βανίλιες ΗΛΙΟΣ και χτυπάτε το μείγμα. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα με μια ελαστική σπάτουλα  και ανακατεύετε μαλακά.
  6. Προσθέτετε το 1/4 των χτυπημένων ασπραδιών στο μείγμα με τους κρόκους και τη σοκολάτα και ανακατεύετε με τη σπάτουλα έως ότου το χρώμα είναι ομοιογενές.
  7. Προσθέστε και τα υπόλοιπα ασπράδια και ανακατέψτε πάλι ώστε να γίνει ομοιόμορφο το χρώμα και ρίξτε το στο πυρίμαχο σκεύος που ετοιμάσατε στην αρχή. Μην ξεπεράσετε το 4/5 του ύψους του διότι το σουφλέ σας θα φουσκώσει.
  8. Βάλτε το στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε το 25-30 λεπτά όπου θα δείτε να έχει φουσκώσει και αν το κουνήσετε το κέντρο ελαφρώς θα τρεμουλιάσει.
    Σερβίρετε το γλυκό ζεστό, με παγωγό βανίλια ή κρέμα σαντυγί.

Σχετικά προϊόντα

Προσθέστε σχόλιο

Υπολογίστε το 6 συν 6.

Πίσω